0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  

Hartog is dé spe­cia­list in ruwvoer en krachtvoer

pluimee Hartog

Pluimvee reviews

Pluimveehouders voeren Hartog Compact Luzerne EKO

Pluimveehouders voeren Hartog Compact Luzerne EKO als afleiding voor pluimvee maar ook als hoogwaardig onderdeel van het dieet. "Er is gebleken dat luzerne een hele goede voedingsbron is voor pluimvee."

"Wij hebben een beter leven keurmerk, het is dan verplicht om de kippen te voorzien met stro of luzerne. Het voordeel van luzerne tegenover stro is dat luzerne verhit is dus vrij van ziekte kiemen. Daarnaast wordt luzerne opgenomen wat goed is voor het darmstelsel. Het voordeel van Hartog is dat de balen minder snel uit elkaar vallen vergeleken met andere merken."

Als grootste voordeel van luzerne voeren wordt aangegeven dat de kippen lang bezig zijn met de luzerne, de kippen laten elkaar dus met rust. Tegenwoordig wordt luzerne vaak ingezet op pluimveebedrijven en dat is ook niet zo gek, pluimveehouders die Hartog Luzerne voeren raden alle pluimveehouders aan luzerne te voeren. 

Er wordt voor Hartog Compact luzerne EKO gekozen omdat het hard geperst is, hierdoor is het efficiënter, kippen en ander pluimvee doen er dus langer mee. Daarnaast geven pluimveeboeren aan dat onze producten van hoge en constante kwaliteit zijn. 

Hartog luzerne wordt gedroogd zonder kolen, dit is duurzamer en beter voor pluimvee omdat er zonder kolen geen zware metalen in de luzerne terecht komt. 

't Lage Eind Pluimvee

't Lage Eind Pluimvee in Kootwijkerbroek voert Hartog Compact Luzerne EKO naar alle tevredenheid.

Erwin Kampert “Het is een hele goede afleiding voor de kippen, ze zijn echt bezig. Ze lopen er omheen en zijn er in aan het pikken.” Meneer Kampert constateerde daarnaast dat de kippen meer luzerne gaan eten als ze niet lekker in hun vel zitten.

De kippen van 't Lage Eind Pluimvee doen met Hartog Compact Luzerne EKO twee keer zo lang vergeleken met andere merken. Erwin Kampert “Ik voerde eerst een ander merk maar heb toen een lading Hartog Luzerne Compact besteld en wil nu niet anders meer”.

De baaltjes van Hartog zijn volgens meneer Kampert beter geperst “Andere merken vielen veel te snel uit elkaar en de kippen aten dit te snel”.

Maatschap J.H. van der Kooij en P.A. van der Kooij-Van der Velden

Onze kippen gebruiken de luzerne als speelgoed. Wij voeren Hartog Compact luzerne EKO omdat we dan zeker weten dat er geen ongedierte in zit. Meneer van der Kooij: “Als je een baal stro aan de kippen geeft kan er ongedierte in zitten, al of niet levend, dat wil je niet in stal hebben. Tevens loop je het risico op salmonella of op een andere ziekte, en dat wil je niet omdat je met voedsel productie bezig bent.” Het voordeel van Hartog Compact Luzerne EKO is dat het hygiënisch is.

Hartog Compact Luzerne

Compact Luzerne (20kg) voor Pluimvee

De Hartog Compact Luzerne (20 kg) voor Pluimvee bestaat uit 100% derde snede Luzerne. De Compact Luzerne en de Compact Luzerne EKO (NL-BIO-01) zijn van hoge kwaliteit en is zeer populair ruwvoer in de moderne pluimveehouderij.

De Hartog Compact Luzerne stimuleert het natuurlijk pikgedrag en voorziet de hen in ruime mate van vezelrijke voeding waardoor de veren niet meer worden opgenomen als vezelvervanger. Voor het beste resultaat wordt de luzerne vanaf de eerste fase in de opfok gevoerd. De hennen zijn minder gericht op elkaar, zijn minder verveeld en er wordt een situatie gecreëerd waar op natuurlijke wijze gefoerageerd kan worden. Hierdoor kan het voeren van Hartog Compact Luzerne helpen het veren pikken te voorkomen.

Lees meer

Hartog Compact Luzerne Easy

Compact Luzerne Easy

Om het voerrantsoen van (hobby) pluimvee te verreiken met vezels heeft Hartog de Compact Luzerne Easy van 10kg ontwikkeld.

Lees meer

Hartog Compact Luzerne EKO

Compact Luzerne EKO (20kg) voor Pluimvee

De Hartog Compact Luzerne EKO (20kg) voor Pluimvee (NL-BIO-01) bestaat uit 100% derde snede biologische Luzerne. Hartog staat honderd procent garant voor de herkomst en verwerking van ons biologisch product.

Al onze biologisch ruwvoer wordt geoogst, verwerkt en afgeleverd volgens de voorwaarden die de Skal stelt. De Compact Luzerne EKO en de Compact Luzerne zijn van hoge kwaliteit en is zeer populair ruwvoer in de moderne pluimveehouderij.

Lees meer

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Coronavirus

  Hartog volgt de ontwikkeling aangaande de gevolgen en de daarbij horende maatregelen aangaande het Coronavirus nauwlettend.

  Laatste nieuws omtrent Coronavirus bij Hartog

 • Stage lopen bij Hartog

  Heb jij affiniteit hebt met paarden en wil je stage lopen bij dé ruwvoer specialist van Nederland? Dat kan! Bij Hartog kun je zowel een meewerk stage doen als een afstudeeropdracht.

 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

 • Diervoeders

  Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard of konijn. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden. Hartog is een groothandel in diervoeders en heeft een groot assortiment in verschillende soorten paardenvoer, zowel ruwvoer als krachtvoeders. 

 • Luzerne voor kippen

  Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en kwaliteits ruwvoer voor gezond pluimvee.

 • Luzerne voor konijnen

  Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen.

  Paardenvoer - Luzerne Paard

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie