0229 58 12 32
  Beschikbaar

Ruwvoer overig

De basis voor je hoefdier

Als je op zoek bent naar ruwvoer van hoge kwaliteit voor koeien, kalveren, varkens of andere hoefdieren, ben je bij Hartog aan het juiste adres! Door het kunstmatige droogproces zitten er nog veel natuurlijke mineralen en vitamines in het ruwvoer. Je kunt onze ruwvoerproducten bestellen bij een van je plaatselijke Hartog dealers of rechtstreeks in onze webshop.

 • Hoogwaardig ruwvoer
 • Rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen
 • Levering binnen 5 werkdagen

Het volledige ruwvoer assortiment vindt je hier! Als je vragen heeft over de voerproducten voor hoefdieren, kan je altijd contact met ons opnemen! Wij helpen je graag verder!

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 0
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Ruwvoer van een goede kwaliteit is belangrijk voor koeien en kalveren. Grasdrogerij Hartog heeft diverse luzerne en gras producten voor rundvee.

In kunstmatig gedroogde Luzernebalen en Grasbalen zijn alle natuurlijke mineralen en vitamines nog volop aanwezig. De grove structuur van luzerne zorgt voor een goede pensprik en dus voor gezonde koeien. Caroteen is hier een voorbeeld van. Caroteen werkt onder andere positief op de vruchtbaarheid en speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de spijsverteringsorganen en de groei van beenderen en klauwen. Daarnaast wordt het zeer gewaardeerd door de zelf zuivellaars  omdat het de boter kneedbaarder maakt en de kaas een gele kleur geeft (ook in de winterperiode).

Luzerne heeft een stabiliserende werking in de pens. Luzerne heeft een hoge structuurwaarde. De grove structuur en het hoge calciumgehalte van luzerne hebben een positieve invloed op het voorkomen van lebmaag draaiingen en slepende melkziekte.

Luzerne voor Koeien

Een grootte afzet van onze ruwvoer producten vindt plaats naar de veehouderij. Met name voor pens prikkeling en de gezondheid (vruchtbaarheid) van het vee, vindt de stroom met gras en luzerne zijn weg naar de veehouder. Daarnaast is luzerne voor rundvee rijk aan natuurlijke eiwitten wortelknol bacteriën binden stikstof uit de lucht, met als resultaat verteerbare eiwitten met een hoge bestendigheid. Het eiwitgehalte in luzerne is 16%. Zowel natrium, magnesium als caroteen is voldoende aanwezig in luzerne. Een gebrek aan natrium kan leiden tot lik zucht, verminderde eetlust, daling van de melkproductie, een lager vetgehalte en vruchtbaarheidsproblemen. Een ernstig magnesium tekort kan leiden tot kopziekte. Rundvee kan caroteen omzetten in vitamine A, waarvan bekend is dat het de vruchtbaarheid bevordert en dat het een belangrijke rol speelt bij de groei van beenderen en klauwen.

Luzerne bevat een calcium-fosfor verhouding van ongeveer 5:1. De optimale verhouding voor koeien is ongeveer 2:1. Met name rond het afkalven kan een ongunstige verhouding leiden tot melkziekte. Houd bij het voeren dus rekening met de scheve verhouding in luzerne voor koeien.

Melkkoeien

Praktijk: Op bedrijven waar meer dan gemiddeld wordt gemolken lopen de koeien de gehele dag op hun tenen om aan deze productie te komen. Dit resulteert vaak in slechte klauwen, dor haarkleed, slechte vruchtbaarheid, enz. Juist op deze bedrijven wordt steeds vaker luzerne ingezet om aan de algehele gezondheid van de koeien een bijdrage te leveren.

De gehakselde voeders worden gedroogd in computer gestuurde droogtrommels. In korte tijd wordt het voer gedroogd waardoor het verse product, zoals de goede smaak en landelijke geur bewaard blijven. Door deze hoge temperatuurbehandeling hebben ziektekiemen zoals Para-tbc en salmonella geen kans.

Topkwaliteit van onze producten voor rundvee wordt gewaarborgd door volledige procesbewaking. Hartog heeft het hele productieproces in eigen handen van het zaaien tot en met de distributie naar de eindverbruiker. Het productieproces begint bij het selecteren van contracttelers, voornamelijk akkerbouwers die telen op zware kalkrijke kleigronden. Alle Hartog Luzerne is afkomstig van Hollandse bodem. Het oogsten van luzerne gebeurt met eigen machines. Hierdoor kan op het juiste tijdstip gemaaid worden. De maaier wordt direct gevolgd door de hakselaar waarmee het ruwvoer kort gehakseld wordt, waardoor koeien en geiten het ruwvoer niet op de roosters kunnen trekken.

Kalveren

Kunstmatig gedroogde producten zijn naast het voeren aan volwassen dieren, uitstekend geschikt voor het opfokken van jongvee. Doordat het gras droog en kort gehakseld is nemen de kalveren dit is al snel op (tussen de 4 en 7 dagen oud). Hartog beschikt over een verfijnd aanbod van diverse producten voor uw vee. Lees meer over onze verschillende gedroogde en verwerkte voeders om meer te weten te komen over onderlingen verschillen. Op deze manier kunt u de voeding voor uw vee zo goed mogelijk samenstellen.

              Ruwvoer voor kalveren

Biologische voedermiddelen


Er zijn steeds meer veehouders die de overstap maken van gangbare naar biologische landbouw. Naast het gangbare kan Hartog u ook voorzien van biologische voedermiddelen. Wij zijn gecertificeerd voor de productie en verwerking van biologische voedermiddelen. Grasdrogerij Hartog BV staat bij Skal ingeschreven onder bedrijfsnummer 001195.

                      

Neem contact met ons op

Heb je vragen over ruwvoer voor paarden of wil je advies voor jouw paard? Neem dan contact met ons op via 0229 58 12 32 of stuur je e-mail naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Je kunt tevens onderstaand contactformulier invullen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie