0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Hartog is dé spe­cia­list in ruwvoer en krachtvoer

Compact Luzerne

Pallet Compact Luzerne (56st.x20kg)

De Hartog Compact Luzerne (20 kg) voor Pluimvee bestaat uit 100% derde snede Luzerne. De Compact Luzerne en de Compact Luzerne EKO (NL-BIO-01) zijn van hoge kwaliteit en is zeer populair ruwvoer in de moderne pluimveehouderij.

De Hartog Compact Luzerne stimuleert het natuurlijk pikgedrag en voorziet de hen in ruime mate van vezelrijke voeding waardoor de veren niet meer worden opgenomen als vezelvervanger. Voor het beste resultaat wordt de luzerne vanaf de eerste fase in de opfok gevoerd. De hennen zijn minder gericht op elkaar, zijn minder verveeld en er wordt een situatie gecreëerd waar op natuurlijke wijze gefoerageerd kan worden. Hierdoor kan het voeren van Hartog Compact Luzerne helpen het veren pikken te voorkomen.

Lees meer

Pallet Compact Luzerne EKO (56st.x20kg)

De Hartog Compact Luzerne EKO (20kg) voor Pluimvee (NL-BIO-01) bestaat uit 100% derde snede biologische Luzerne. Hartog staat honderd procent garant voor de herkomst en verwerking van ons biologisch product.

Al onze biologisch ruwvoer wordt geoogst, verwerkt en afgeleverd volgens de voorwaarden die de Skal stelt. De Compact Luzerne EKO en de Compact Luzerne zijn van hoge kwaliteit en is zeer populair ruwvoer in de moderne pluimveehouderij.

Lees meer

Palletvoordeel pluimvee

Door ruwvoer meer rendement uit krachtvoer

Het geven van ruwvoer aan kippen heeft een positieve bijdrage op het gedrag, de gezondheid en het welzijn. Luzerne is hier bijzonder geschikt voor. Bij Hartog hebben we de Compact Luzerne (20kg, ook in EKO verkrijgbaar) en Compact Luzerne Easy (10kg) speciaal ontwikkeld voor pluimvee. Deze producten kunnen als baaltje op de grond worden gegeven, maar ook in combinatie met een voernet waardoor de voertijd wordt verlengd en er minder verspild wordt. Al onze kippenvoer producten zijn online te bestellen in onze webshop of te kopen bij een Hartog dealer in de buurt.

Voordelen van het geven van luzerne zijn o.a.:

 • Voorkomt verveling (en dus voorkomt dus ook verenpikken)
 • Vezelrijke voeding heeft een positief effect op de werking van de spiermaag en darmen
 • Stimuleren het natuurlijk pikgedrag
 • De animozuren in het krachtvoer worden beter benut, hierdoor neemt het stikstofgehalte in de mest en urine van de kippen af.
 • Stevigere mest, waardoor het stalbed droger blijft en infectiedruk afneemt

Luzerne en het belang van vezels

Luzerne is een 2-3 jarige vlinderbloemige plant. Een verschil met vlinderbloemige planten in vergelijking met gras is dat het meer stikstof, een hoger calcium en een hoger caroteengehalte bevat. Daarnaast bevat luzerne een hogere hoeveelheid eiwitten waardoor het een goede aanvulling is op het dagelijkse rantsoen van de kip.

Het is erg belangrijk voor de gezondheid van kippen om vezelrijke voeding aan te bieden. In producten zoals luzerne zitten veel vezels die een positieve invloed hebben op de werking van de spiermaag en darmen van pluimvee. Wanneer de darm goed werkt zal dit ervoor zorgen dat er meer rendement uit eiwit- en energierijk krachtvoer wordt gehaald. Ook zorgen de vezels uit ruwvoer voor een dikkere, vastere, mest. Hierdoor blijft het stalbed van de kippen droger en zal de infectiedruk afnemen.

Ruwvoer tegen verveling

Het geven van een zeer geconcentreerd voerrantsoen beïnvloed het foerageergedrag van leghennen. Op een dag fourageren kippen in de natuur zo'n 60 tot 90% van de tijd. Doordat een leghen niet in een natuurlijke omgeving wordt gehoudern zal deze meer tijd overhebben waardoor onnatuurlijk pikgedrag ontstaat. Dit kan leiden tot verenpikken of zelfs kannibalisme. De oorzaak van verenpikken komt o.a. voort uit pijn, stress, onnatuurlijke situaties, verveling of gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen en/of aminozuren. De oorzaak van verenpikken is meestal een combinatie van de eerder genoemde.

Bij Hartog zijn er compacte luzerne baaltjes te koop, in zowel de webshop als bij de dealers, die het verenpikken voorkomen en het natuurlijk pikgedrag bij de kip stimuleren.

Lees hier meer over ruwvoer voor pluimvee.

Stimuleren van natuurlijk pikgedrag bij leghennen

Het geven van een zeer geconcentreerd voerrantsoen beïnvloed het foerageergedrag van leghenne. Op een dag fourageren kippen in de natuur zo'n 60 tot 90% van de tijd. Doordat een leghen niet in een natuurlijke omgeving wordt gehoudern zal deze meer tijd overhebben waardoor onnatuurlijk pikgedrag ontstaat. Dit kan leiden tot verenpikken of zelfs kannibalisme. De oorzaak van verenpikken komt o.a. voort uit pijn, stress, onnatuurlijke situaties, verveling of gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen en/of aminozuren. De oorzaak van verenpikken is meestal een combinatie van de eerder genoemde. Bij Hartog zijn er compacte luzerne baaltjes te koop, in zowel de webshop als bij de dealers, die het verenpikken voorkomen en het natuurlijk pikgedrag bij de kip stimuleren.

Lees hier meer over ruwvoer voor pluimvee.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over "ruwvoer voor pluimvee" of wil je advies over het voeren van uw pluimvee? Neem contact met ons op via +31 (0) 229 58 12 32 of stuur een e-mail naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Je kan ook het onderstaande contactformulier invullen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vanaf half augustus krijgen de vezelrijke paardenvoeders van Hartog een nieuwe verpakking. Een verpakking die beter past bij de oorsprong van Hartog en waarbij het welzijn van paarden op de voorgrond staat.

 • Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Wij doneren 30.000 kilo ruwvoer aan alle getroffen landen m.b.t. de watersnood. Hiermee willen we alle paardenhouders in dit gebied een steuntje in de rug bieden.

 • Financieel-administratief medewerker (startfunctie)

  Wij zoeken een enthousiaste financieel administratief medewerker die de taal van onze organisatie spreekt; voeten in de klei, handen uit de mouwen. Ben jij gedreven, communicatief vaardigen werk je nauwkeurig? Krijg jij, naast het uitvoeren van financieel administratieve werkzaamheden, ook energie van het verbeteren/optimaliseren van processen, heb je (enige) kennis van LEAN en heb je affiniteit met onze branche? Lees dan snel verder!

 • Brand bij Hartog [update 25/06]

  Brand bij Hartog [update 25/06]

  Gisteravond is de Hartog Family geraakt in het hart van haar bedrijf.

  Onze fabriek is getroffen door een brand. Er is gelukkig niemand gewond geraakt, collega’s die op het moment van de brand in de fabriek aanwezig waren konden goed het gebouw verlaten.

 • Afstudeeropdracht Klimaatneutraal produceren in de Agribusiness

  Wij zoeken een enthousiaste student, studerend aan een HBO/WO-opleiding bijvoorbeeld in de richting van Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Built Evironment, Science Business & Innovation.

 • Afstudeeropdracht Onderhoudsplan

  Wij zoeken een enthousiaste student aan een HBO-opleiding bijvoorbeeld de richting van Werktuigbouwkunde. Volg jij een HBO-studie in een relevante richting en heb je affiniteit met onze branche? 

 • Afstudeeropdracht Implementatie softwarepakket in de Agribusiness

  Wij zoeken een gedreven (duaal/deeltijd/voltijd) HBO student Finance & Control (bedrijfseconomie). Ben jij gedreven, communicatief vaardig en houd je ervan de handen uit de mouwen te steken?

 • Stage marketing

  Wij zoeken drie enthousiaste (Nederlandse of Duitse) HBO studenten van die een relevante opleiding volgen (bijvoorbeeld Hippische Bedrijfskunde) of richting marketing& communicatie én affiniteit hebben met onze branche! 

 • Chauffeurs gezocht

  We zoeken nog één vaste chauffeur voor de periode half mei t/m sept voor 40 uur.  En daarnaast oproepchauffeurs voor dezelfde periode.

 • Nieuw: Hartog Support!

  Hartog Paardenvoeders heeft een bijzondere verrassing voor alle KNHS en FNRS leden: Hartog Support. Met Hartog Support krijg je wekelijks t/m 4 april een nieuwe video te zien met diverse leuke gasten en interessante onderwerpen om jou meer kennis en inzicht te geven in jouw paard of pony.

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie