0229 58 12 32
  Beschikbaar

Hoeveel krachtvoer voor een wedstrijd?

Voeren voor het werk

Ten eerste geldt dit niet alleen voor een wedstrijd maar ook voor een zware training of als je paard extra moet presteren. Het hangt af van de zwaarte van de prestatie hoeveel extra behoefte er is aan voer.

Een paard met een lagere energie-eis (denk aan onderhoud en/of recreatie) kan de extra behoefte aanvullen door het geven van ruwvoer van goede kwaliteit. Denk hierbij aan Hartog Lucerne-mix. Maar paarden met een hoge energie-eis hebben wellicht een extra aanvulling nodig. De Hartog Energy Classic is hiervoor erg geschikt.

Vanaf 15 minuten na het voeren van krachtvoer aan je paard komen opgeloste suikers en zetmeel in het bloed als glucose. Daarna daalt het glucose zeer snel omdat het lichaam het opslaat als reserve energiebron. Dit lage gehalte aan glucose heeft een negatief effect op de prestatie van het paard. Voer daarom binnen drie uur voor je wedstrijd geen krachtvoer meer. Kleine hoeveelheden ruwvoer voor de wedstrijd zijn veel beter. De energie die vrij komt uit bijvoorbeeld Lucerne-mix ondersteund het uithoudingsvermogen en houdt de zuurgraad in de maag op peil.

FaLang translation system by Faboba

Producten

 • Energy Special

  Deze speciale Energy granenmix zonder haver bevat langzaam vrijkomende energie.

  Meer over Energy Special
 • Energy Classic

  Energy Classic is een granenmix met haver voor een hoge energiewaarde en hoge vitaminering.

  Meer over Energy Classic
 • Lucerne-mix Digest

  Ontdek de kracht van de unieke POWERSTART ® formule. De natuurlijke oplossing tegen maag- en darmproblemen | Graan- en melassevrije mix van Luzerne.

  Meer over Lucerne-mix Digest
 • Lucerne-mix

  Vezelrijk ruwvoer is voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk. Een paard houdt van smakelijk en stofvrij ruwvoer, met Hartog Lucerne-mix haalt u meer rendement uit het rantsoen.

  Meer over Lucerne-mix

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht