0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Het oudere paard

Ieder paard is anders. Bij enkele paarden rond de 15 jaar merk je al dat de voedingsbehoefte veranderd, andere paarden van 25 vertonen op geen enkele wijze tekorten. De meest voorkomende ouderdomskwaaltjes zijn; gevoeligheid voor koliek, vermageren, gebitsproblemen en een verminderde spijsvertering.

Het feit is dat bij paarden rond de 18 jaar, de efficiëntie van de spijsvertering verminderd. Dit betekend dat de voeding minder gemakkelijk worden afgebroken en dat voedingstoffen minder wordt opgenomen door het lichaam. Hierdoor wordt de behoefte aan een goede kwaliteit ruwvoer groter. In ruwvoer zoals gras, hooi of luzerne zitten essentiële voedingstoffen zoals eiwitten die het paardenlichaam in conditie houden.

Vezelrijk rantsoen

Om de darmwerking te optimaliseren is een hoogwaardig en vezelrijk rantsoen onmisbaar voor het oudere paard. De vezels stimuleren de darmactiviteit waardoor de vertering wordt ondersteund. Kunstmatig gedroogde ruwvoeders zoals de Lucerne-mix, Gras-mix en Compact Gras zijn van nature rijk aan gezonde bouwstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen.  Met een hoge kwaliteit ruwvoer uit het Hartog assortiment ontwikkel je een goede basis voor het ouder wordende paard zonder het lichaam onnodig te belasten. Ruwvoeders bevat van nature veel minder suikers en helpt het oudere paard fit, energiek en gezond te blijven.

Gebitsproblemen

Paarden en pony’s met gebitsproblemen hebben juist behoefte aan vezelrijke voeding. Helaas wordt hooi en kuilgras niet meer goed opgenomen waardoor er vaak geïnvesteerd wordt in dure senioren krachtvoeders. Door gehakselde ruwvoerproducten zoals Compact gras of Gras-mix te verstrekken kan het dier toch kauwen, speeksel aanmaken en de darmen vullen met gezonde vezels zonder ruwvoer te verspillen. Een aanvulling van krachtvoeders kan wenselijk zijn wanneer het paard nog actief is in de sport, longeer of erg mager is. Kies bijvoorbeeld voor vezelrijke Balance structuurmuesli.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie