0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Paardenvoer van hoogwaardige kwaliteit

Hartog Paardenvoer levert ruw- en krachtvoer van hoogwaardige kwaliteit en smakelijkheid en is daarnaast hygiënisch verpakt. Hartog heeft verschillende soorten paardenvoer, van ruwvoer(mixen) tot krachtvoeders. Onder andere speciaal voor het oudere paard, recreatie paarden, sportieve prestaties maar ook voor merrie en veulen kunnen de producten van Hartog Paardenvoer worden ingezet. Hartog is een paardenvoer producent, wij leveren aan particulieren en aan groothandels. Onze producten zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten maar ook direct online te bestellen via onze webshop. 

Ruwvoer is meer dan alleen brandstof

Bij Hartog Paardenvoer vinden wij het belangrijk dat uw paard de juiste voeding krijgt, begin daarom altijd bij de basis: ruwvoer. 

Een paard heeft dagelijks 1 -1,5 kg droge stof uit ruwvoer per 100 kilo lichaamsgewicht nodig voor een goed functionerend spijsverteringsstelsel. Droge stof uit ruwvoer is het gewicht van het product zonder water. Zo heeft gras gemiddeld maar een droge stof percentage van +- 15%. Voordroogkuil +- 60% en hooi is het droogst met een droge stof gehalte van +- 85%. Omdat ruwvoer een natuurproduct is kan het droge stof percentage afwijken van het gemiddelde.

Daarnaast is het voeren van genoeg ruwvoer ook belangrijk voor het welzijn van het paard. Het hele paard is er op gebouwd om gedurende de dag bezig te zijn met foerageren. Een paard dat de hele dag kan foerageren, contact heeft met soort genoten en vrij mag bewegen ervaart minder stress. In de natuur is een paard gedurende 14-16 uur per dag in periodes van drie tot vier uur bezig met het zoeken naar en het eten van structuurrijk ruwvoer. Periodes van eten worden afgewisseld met rusten en het tonen van sociaal gedrag. Een paard heeft dus geen dag en nachtritme. Daarom speelt het voer-management ook een belangrijke rol. De Voerbox XL is een handige manier om een paard de hele dag (en nacht) te voorzien van ruwvoer zonder dat het extra tijd of moeite kost voor de eigenaar of stalhouder.

In 2011 heeft de Sectorraad Paarden een Gids voor Goede praktijken opgesteld. Hierin staan ook richtlijnen voor de voeding van paarden:

 1.  "Elk paard krijgt voldoende voeding van goede kwaliteit rekening houdend met het gebruiksdoel en de conditie van het paard;
 2.  Het paard heeft vrije toegang tot voldoende schoon drinkwater;
 3. Geef paarden tenminste tweemaal daags voldoende ruwvoer, tenzij er sprake is van beweiding in een wei met voldoende gras.
 4. Controleer dagelijks vóór het voeren de kwaliteit van het ruwvoer;
 5. Water is helder en stinkt niet;
 6. Aanbevolen wordt de kwaliteit van het water te laten controleren, indien water van een eigen bron gebruikt wordt;
 7. Voer minimaal 1,2 kilogram hooi per 100 kilogram lichaamsgewicht per paard per dag;
 8. Geef paarden nooit meer krachtvoer dan ruwvoer;
 9. Geef paarden maximaal 2 kilogram krachtvoer per keer en pony's niet meer dan 1 kilogram per voerbeurt;
 10. Schakel altijd geleidelijk, in circa vijf dagen, over bij voerveranderingen (krachtvoer en ruwvoer);  
 11. Zijn de gehalten aan mineralen en vitaminen in het ruwvoer onbekend en krijgt het paard geen aanvullend krachtvoer, geef dan een supplement met mineralen en vitaminen of geef het paard een zout-liksteen na overleg met een voederdeskundige;
 12. Maak indien nodig gebruik van producten die op de markt zijn om de eettijd van paarden te verlengen en de kans op verteringsproblemen te voorkomen."

Deze lijst is een leidraad en niet uitputtend. De volledige gids is hier te lezen.
Paard die paardenvoer aan het eten is

Weet wat je je paard voert

Een ruwvoer analyse is onmisbaar bij het samenstellen van een passend paardenrantsoen. Zoals eerder beschreven, is ruwvoer het belangrijkste onderdeel van een paardenrantsoen.

Een ruwvoeranalyse geeft inzicht in de energie- (EWPA), eiwit- (VREP), suikerwaarden en structuur en mineralengehalte van het ruwvoer. Wanneer dit niet geanalyseerd is het onmogelijk om te weten hoe het ruwvoer moet worden aangevuld of hoeveel kilo product er gevoerd moet worden om het minimale droge stof percentage (1,5% van lichaamsgewicht) te halen. Een ruwvoer analyse geeft dus informatie over de kwaliteit van het ruwvoer. Er is niet één soort ruwvoer geschikt voor alle paarden. Paarden die niet hoeven te presteren en aanleg hebben op overgewicht hebben bijvoorbeeld meer behoefte aan ruwvoer met een laag energie en eiwitgehalte terwijl dat bij presterende paarden juist anders om is.

Het is belangrijk dat het rantsoen van een paard een constante kwaliteit heeft. Hiermee wordt bedoeld dat plotselinge veranderingen in structuur en energiewaardes tot het minimum moeten worden gebracht. Wanneer ruwvoer in (kleinere) partijen wordt aangekocht is het aan te raden ruwvoer te kopen afkomstig van dezelfde boer of hetzelfde stuk land.

Wordt er vooral natuurhooi van onbemest land aangeboden? Pas dan op voor een eventueel hoog suikergehalte bij het voeren van sobere rassen. Natuurhooi van onbemest bevat over het algemeen weinig nutriënten zoals eiwit en mineralen. Verhoog de kwaliteit van het ruwvoerrantsoen met bijvoorbeeld Lucerne-mix. Door het voeren van dit product wordt het aanbod van eiwit en mineralen verhoogd zonder dat er extra krachtvoer aan te pas komt.

Lucerne-mix ruwvoer voor paarden

Lucerne-mix

Vezelrijk ruwvoer is voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk. Een paard houdt van smakelijk en stofvrij ruwvoer, met Hartog Lucerne-mix haalt u meer rendement uit het rantsoen.

Vezelrijk ruwvoer

De Hartog Lucerne-mix heeft verschillende voordelen:

 • Vezelrijk ruwvoer voor paarden
 • Rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen

Hartog Compact Gras is een geschikt (compleet) ruwvoer en heeft het voordeel dat het al geanalyseerd is en gedurende het jaar stabiel in kwaliteit en voedingswaarde is. Hartog Compact Gras kent een uiterst hoog droge stofgehalte en is daarom een goede tegenhanger van (te) vochtig kuil. Daarnaast heeft een paard baat bij een eenvoudig dieet, dit veroorzaakt een zo min mogelijke belasting op het spijsverteringsstelsel

Als een paard dat genoeg ruwvoer krijgt door prestaties, groei of dracht/lactatie extra energie nodig heeft kan krachtvoer worden ingezet. Krachtvoer vult energie, vitamine, mineralen en eiwit tekorten in een rantsoen aan. In Tabel 1 staat een overzicht van de soorten Hartog ruw –en krachtvoeders met hun toepassingen.

Meer leren over verschillende soorten paardenvoer en paardenvoer vergelijken? Ga naar onze kennnisbank.

Assortiment Hartog Paardenvoer

U vindt bij ons een compleet assortiment aan verschillende soorten paardenvoer; verschillende soorten ruwvoer en krachtvoer voor uw paard. Gebruik voor optimale verstrekking van ons paardenvoer de  Voerbox XL. Wij leveren ruwvoeders gebaseerd op luzerne en gras. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor hoogwaardig krachtvoer. Al onze soorten paardenvoer zijn gegarandeerd vrij van onkruid zoals bijvoorbeeld Jacobskruiskruid. Hartog Digest en Hartog Happy's zijn beide paardenvoer zonder suiker en zonder granen. Deze voeders vallen onder de lijn pure & nature. 

Tabel 1: Ruwvoer en Krachtvoer assortiment

Ruwvoer voor paarden

Lucerne-mix Luzerne mix, allround te voeren
Hartog Digest Luzerne mix, allround te voeren, speciaal voor maag- en darmgestel
Gras-mix Gras allround te voeren, speciaal geschikt voor oudere, jongere en allergische paarden

Compact Gras

Gras, ter vervanging van gras, hooi of kuil

Krachtvoer voor paarden

Balance Muesli voor recreatie & hobby paarden
Energy Classic Muesli voor topprestaties (met haver)
Energy Special Muesli voor sportpaarden (zonder haver)
Care Promise Slobber voor herstel (na belasting/stress)
Concept Brok voor paarden in training
Luzernebrok Allround Brok
Grasbrok Allround Brok
Happy's Paardensnoepjes zonder granen en suikers

Hartog-lucerne-mix-digest-natuurlijke-oplossing-maagproplemen-darmproblemen

Hartog Digest

Ontdek de kracht van de unieke POWERSTART ® formule. De natuurlijke oplossing tegen maag- en darmproblemen | Graan- en melassevrije mix van Luzerne.

 • Ondersteunt en beschermt het maag-darmkanaal
 • Stimuleert kauwen en verlengt de voeropname
 • Vrij van graan en melasse

Winnaar Horses Product van het Jaar 2018!


Soorten Paardenvoer

TIP: De juiste hoeveelheid voer en soorten paardenvoer berekent u gemakkelijk met ons voeradvies, hier kunt u ook Hartog Paardenvoer vergelijken. Goede voeding heeft positieve invloed op de gezondheid, conditie en prestaties van het paard. Er zijn veel verschillende soorten vragen over paardenvoeding, daarom bieden wij uitgebreide informatie over de voeding voor paarden, hier kunt u gemakkelijk paardenvoer vergelijken.

Voor een persoonlijk advies voor uw paard kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0229-581232 of via ons contactformulier.

Hartog verkooppunten 

Vind direct zelf het dichtstbijzijnde verkooppunt van onze producten. Niet alle verkooppunten hebben het volledige Hartog Paardenvoer assortiment op voorraad. Toch kunnen alle verkooppunten elk product uit ons assortiment voor jou bestellen, vraag er gerust naar. Of bestel online in onze webshop.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie