0229 58 12 32
  Beschikbaar

Kippenvoer

Ondersteun het welzijn, gezondheid en gedrag  van kippen met hoogwaardig vezelrijk kippenvoer. Bij Hartog garanderen wij deze kwaliteit voor uw kippen door onze keurmerken. Shop het het gehele assortiment eenvoudig online of bij een van onze verkooppunten.

 • Hoge kwaliteit en vezelrijk kippenvoer
 • Positieve bijdrage aan welzijn, gezondheid en gedrag
 • Levering binnen 2 werkdagen
 • Gemakkelijk retourneren binnen 14 dagen

Ontdek onze gehele collectie pluimveevoer. Benieuwd voor welk type voer je het beste kunt gaan? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Kippenvoer kopen

Compact Luzerne (20kg) voor Pluimvee

€ 16,36 (incl. BTW)

Compact Luzerne EKO (20kg) voor Pluimvee

€ 16,73 (incl. BTW)

Voernet

€ 13,04 (incl. BTW)

Compact Luzerne Easy (10kg)

€ 10,19 (incl. BTW)
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => Kippenvoer Kopen? - Hartog Is De Specialist
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Kippenvoer

Doordat kippen alleseters zijn, ze eten van insecten tot zaden en van groenvoer tot slakken, is het belangrijk dat het kippenvoer dat ze krijgen goed uitgebalanceerd is. Dit is zeker het geval wanneer de kippen geen toegang hebben tot een vrije uitloop.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Basisvoer

Het is goed te beginnen met een basisvoer, in de vorm van legkorrels of legmeel, welke de kippen de gehele dag tot hun beschikking moeten hebben.

Ook kan er gekozen worden voor een kippenmix wat een gemengd kippenvoer is. Dit kippenvoer past het beste bij het scharrelgedrag van de kip, maar een nadeel is dat de kippen als eerste de lekkerste delen van de mix zullen opeten. Belangrijk is dan ook bij zo’n kippenmix om erop te letten dat de kippen de voerbak in zijn geheel leegeten. Naast dit basisvoer is het goed voor de kippen om afwisseling in het kippenvoer aan te bieden. Hierbij kan er naast het basisvoer ook graanvoer worden aangeboden, dit bevat meestal gerst, haver of maïs. Hier moet echter niet teveel van worden gegeven omdat de kippen hier sneller dik van worden. Wanneer er gekozen is voor een kippenmix als basisvoer hoeven er geen granen bij gegeven te worden.

Kippenvoer | Kippenmix

Ook groenvoer is een belangrijke aanvulling op het kippenvoer, hierbij kan gedacht worden aan het groenafval wat uit de keuken komt. Maar ook vruchten zoals appel, peer en banaan vinden kippen erg lekker. Naast het verse groenvoer kan er ook ruwvoer gegeven worden zoals onze Compact Luzerne of Compact Luzerne EKO (NL-BIO-01). Ook is er de Compact Luzerne Easy welke in ons speciale net gehangen kan worden. Door dit net wordt het hok minder rommelig en is er minder verspilling van het ruwvoer.

Kippengrit en maagkiezel

Naast al het kippenvoer hebben kippen ook kippengrit en maagkiezel nodig welke belangrijk zijn voor de spiermaag. Hierin maalt de kip het voedsel fijn zodat het beter te verteren is. Dit kan het beste gegeven worden in een apart bakje en niet op de grond waardoor het vies wordt.

Zorg voor stevige voer- en drinkbakken welke niet kunnen omvallen en zet deze op een verhoging of hand deze op. Hierdoor kunnen de kippen er niet in gaan staan waardoor het voer minder verspild wordt. Zorg hiernaast ervoor dat het ruwvoer in middag aanwezig is en voer bij voorkeur later in de middag in het hok. Hierdoor zijn de kippen nog bezig met het verteren van het kippenvoer wanneer deze op stok gaan wat zorgt voor meer rust in het hok. Uiteraard is het belangrijk dat naast al dit kippenvoer de kippen altijd toegang hebben tot vers drinkwater.

Compact Luzerne - kippenvoer

Luzerne bij vleeskuikens

In de eerste levensweken is het vleeskuiken nog erg vatbaar voor bacteriën en ziektes doordat de kip nog een weerstand op moet bouwen. Deze weerstand wordt voornamelijk in de darmen opgebouwd. Doordat luzerne zeer vezelrijk is helpt het de   darmwerking en de darmflora in de beginfase te optimaliseren. Lees hier meer over de voordelen van luzerne bij vleeskuikens.

 Luzerne bij leghennen

Ook voor leghennen heeft luzerne als ruwvoer een voordeel doordat de luzerne de PH-waarde van het maag-darmkanaal beïnvloed waardoor er een gunstige werking tegen bacteriën ontstaat. Ook worden de voedingsstoffen beter opgenomen wat een   betere conditie, goede productie en een lagere uitval, dus hogere rendement tot gevolg heeft. Lees hier meer over de invloed van luzerne op leghennen.

Hulp nodig bij het kopen van pluimveevoer?

Neem voor vragen, meer informatie of voeradviezen voor je pluimvee gerust contact met ons op. We staan je graag te woord. Bel naar 0229 581 232 of stuur een e-mail naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Ook kun je onderstaand contactformulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Naar contactformulierActie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie