0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Stofallergie bij paarden genezen

Voor bronchitis en astma bij paarden zijn er vele behandelingen mogelijk waarbij de eliminatie van prikkelende stoffen op de eerste plaats dient te staan. Maar het allerbelangrijkst blijft natuurlijk: juist, het stalklimaat!

Medicijnen voor stofallergie bij paarden

Enkele medicijnen die helpen bij een stofallergie bij paarden zijn: Ventipulmin, Sputolysine, Acetyl-cysteine, Phoenegriek, Dampo, Eucalyptusolie, Hoestmix, Hoest-cure, Bronchoforte, Atussin, Drosera, Prednisolon, Dexamethason, Becotide, Flixotide, Ventolin, Ipratropiumbromide, Longspoeling, Acupunctuur etc.

Ventipulmin®

Ventipulmin zorgt ervoor dat de luchtwegen zich verwijden en het slijm in de luchtwegen verdund wordt en gemakkelijker wordt afgevoerd. Het paard zal hierdoor beter kunnen ademen: de neusuitvloeiing en het hoesten verminderen. Ook heeft dit middel een anti-allergische en milde ontstekingsremmende werking die gunstig is bij paarden met overgevoeligheid voor stof en schimmelsporen. Tot slot activeert het de trilhaarcellen die het slijm eruit jagen waardoor vastzittend slijm makkelijker opgehoest wordt.
Dit middel wordt meestal 4 - 6 weken voorgeschreven.

Sputolysine®

Dit product verdunt het slijm in de longen, waardoor het beter kan worden opgehoest. Het paard zal dus niet meteen stoppen met hoesten, omdat dit middel de hoest niet onderdrukt. Sputolysin® zorgt er tevens voor dat de kleinste longblaasjes niet dichtklappen, zodat de elasticiteit van de longen niet achteruitgaat en het effect van antibiotica in de longen van het paard toeneemt. Slijmoplossers worden meestal voorgeschreven bij acute aandoeningen van de luchtwegen, bijvoorbeeld virale of bacteriële infecties.

Acetylcysteine

Deze krachtige slijmverdunner helpt dik taai slijm af te breken waardoor het makkelijker opgehoest wordt. Dit middel heeft als bijwerking dat het ook ontstekingsremmend werkt; het is een zogenaamde antioxidant die vrije radicalen bij het paard wegvangt. Vrije radicalen worden in het lichaam gevormd bij ontstekingen en de natuurlijke veroudering.

Hoestpoeders

Kruidenmixen en hoestpoeders kunnen ondersteunend ingezet worden. Let wel op dat deze middelen niet de hoest onderdrukken. Dat is niet goed. Hoesten is namelijk gunstig, want het zorgt voor het verwijderen van het slijm.

Phoenegriek

Phoenegriek is een kruid dat oorspronkelijk bij mensen werd gebruikt bij hoestproblemen. Phoenegriek werkt hoest prikkel dempend. Dat wil zeggen dat het paard de kriebel niet meer zo goed voelt. Dat kan natuurlijk heel prettig zijn, maar je moet het niet gebruiken als je niet ook iets aan de oorzaak doet.

Dat laatste geldt voor alle hoestprikkelremmende middelen. Zou er nog een bacterie in de diepere luchtwegen zitten, dan is het gebruik van corticosteroïden en hoest onderdrukkers niet zo verstandig.

Dampoo en eucalyptusolie moeten voorzichtig gebruikt worden, omdat ze anders te veel kunnen irriteren. Het lijkt dan of er veel slijm vrijkomt maar dat is in werkelijkheid allemaal nieuwgevormd slijm. Ook homeopatische middelen zoals Bronchoforte® Hoestcur® , Drosera, Allium en Belladonna kunnen helpen.

Het allerbelangrijkst blijft natuurlijk: juist, het stalklimaat!

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Gras-mix

€ 11,74 (excl. BTW)

Compact Gras

€ 11,79 (excl. BTW)

Grasbrok

€ 10,00 (excl. BTW)

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie