0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Behandeling OC/OCD

In het stadium van OCD bij paarden kan alleen een (kijk)operatie uitkomst bieden, waarbij de losse botfragmenten worden verwijderd en ruwe botoppervlakken weer glad worden gemaakt. Een dergelijke klus is voor veel paardenklinieken routine. De ingreep is relatief klein en mits deze op tijd en vakkundig is uitgevoerd kan je na enkele maanden rust de training van je paard weer oppakken. Niet in alle gevallen is een operatie van deze ziekte volledig uit te voeren, omdat je soms niet bij de aangetaste plek of losse stukjes bot kunt komen.

Indien wordt besloten een operatie van OCD bij paarden uit te voeren dan is op jonge leeftijd opereren voordeliger voor een paard. Een jong paard vormt nog kraakbeen waardoor de kans op goed herstel groot is. De operatie kan vanaf een leeftijd van 18 maanden worden uitgevoerd, de paarden hebben dan nog 1 tot 2 jaar om volledig te herstellen. De prijs van een operatie kan liggen tussen de €700 en €1500, het hangt af van in welk gewricht deze ziekte zich bevindt en hoe ernstig het is.

Rustperiode

Een rustperiode (geen totale boxrust) kan goed zijn in het begin van de behandeling van OC/OCD bij paarden. Maar in de praktijk blijkt dat regelmatig trainen aan de hand en een geleidelijke opbouw van de zwaarte van het werk het herstelproces bevorderen.

Hyaluronzuur, glycosamino-glycanpolysulfaat en voedingssupplementen
Voor de behandeling van deze ziekte op lange termijn worden vaak hyaluronzuur, glycosamino-glycanpolysulfaat en voedingssupplementen die collageen bevatten gebruikt. Deze middelen zorgen voor bouwstenen voor de opbouw en het behoud van gezond kraakbeen. Hyaluronzuur kan in het gewricht worden toegediend. Deze voedingssupplementen worden voornamelijk gebruikt indien het paard artrose heeft.

Ontstekingsremmers

Om de pijn te verlichten en de ontsteking in het gewricht te remmen worden meestal niet-steroide ontstekingsremmende (NSAID’s) medicijnen gebruikt. Deze medicijnen worden oraal of met een injectie toegediend. Ontstekingsremmers zijn echter geen oplossing voor OC/OCD bij paarden, het verminderd alleen de pijn.

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan helpen bij het herstel van andere klachten (zoals rugklachten) die kunnen ontstaan door kreupelheid wat een gevolg kan zijn van OC/OCD bij paarden. Bij fysiotherapie worden gewrichten passief bewogen, passief bewegen heeft positieve invloed op het kraakbeen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Lucerne-mix

€ 12,48 (excl. BTW)

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie