0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Gezondheidsvoordelen van peterselie voor je paard

Stress bij paarden is een belangrijke oorzaak van veel soorten ziektes. Vrije zuurstofradicalen zijn heel reactief en beschadigen alle cellulaire componenten zoals cellen, lipiden, eiwitten, koolhydraten en zelfs DNA. Antioxidanten in voeding zijn belangrijk om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, reactieve zuurstof soorten (ROS). Peterselie bevat veel antioxidanten zoals flavanoïden, carotenoïden en ascorbinezuur (Akıncı et al., 2017).

Peterselie is rijk aan verschillende antioxidanten waaronder vluchtige oliën (apiol, limoneen en eugenol), flavonoïden (luteoline, apigenine glycosiden en quercetine), carotenoïden, ascorbinezuur, tocoferol, tanninen, sterolen, vitamine A, C en K, kalium, calcium en magnesium (Akıncı et al., 2017).

Peterselie en de gezondheid van paarden 

Problemen aan het verteringsstelsel komen helaas veel voor paarden. Orale toediening van peterselie is effectief in het verminderen van stress-geïnduceerde maagschade door het ondersteunen van de cellulair antioxidant defensiesysteem (Akıncı et al., 2017). Van de flavonoïden in peterselie is aangetoond dat ze effectief zijn bij de behandeling van maagzweren. Flavonoïden tonen antioxiderende, ontstekingsremmende en dus ook anti-maagzweereffecten in het maag-darmkanaal (Akıncı et al., 2017).

Daarnaast wordt ook de slijmafscheiding in het maag-darm kanaal verbeterd door peterselie (Al-Howiriny et al., 2003). Het ondersteunende effect van peterselie op de maag darm kanaal speelt een belangrijke rol in het gunstige effect ervan op het beschermen tegen oxidatieve schade (Akıncı et al., 2017). 

De toevoeging van verse peterselie aan het dieet is effectief in het verminderen van stress-geïnduceerde maagslijmvliesbeschadiging door het cellulaire antioxidant enzymsysteem te ondersteunen. Het is zelfs gevonden dat peterselie effectiever is dan het medicijn (lansoprazole) dat normaal gesproken ingezet wordt bij dit soort problemen (Akıncı et al., 2017).

Peterselie heeft veel eigenschappen die positief zijn voor paarden,  daarom heeft Hartog Concept peterselie in zijn kruidenmelange zitten.

Hartog Concept krachtvoer voor ieder actief gereden paard

Hartog Concept

Krachtvoer voor recreatie- en sportpaarden. Hartog Concept is een compleet krachtvoer met uitsluitend pure grondstoffen.

De kruidenmelange bevordert een goede darmflora, ondersteunt het immuunsysteem en heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid. Hartog Concept ondersteunt de vitaliteit en conditie van het paard bevat geen toegevoegde conserveringsmiddelen en ballaststoffen.

 • Verrijkt met een unieke kruidenmelange
 • 100% natuurlijk: vrij van conserveringsmiddelen, GMO grondstoffen en ballaststoffen
 • Bron van goed verteerbare eiwitten en essentiële aminozuren voor spieropbouw en onderhoud.
 • Bevat organisch gebonden sporenelementen

Bronnen 
Akıncı, A., Eşrefoğlu, M., Taşlıdere, E. and Ateş, B. (2017). Petroselinum Crispum is Effective in Reducing Stress-Induced Gastric Oxidative Damage. Balkan Medical Journal, 34(1), pp.53-59. 
Al-Howiriny T, Al-Sohaibani M, El-Tahir K, Rafatullah S. Prevention of experimentally-induced gastric ulcers in rats by an ethanolic extract of ‘Parsley’ Petroselinum crispum. Am J Chin Med. 2003;31:699–711. [PubMed] 

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Concept

€ 13,72 (excl. BTW)

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie