0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Drukke paarden

Het temperament van een paard is afhankelijk van het karakter. Het karakter van een paard valt niet te veranderen maar drukke paarden die vrij nerveus en gestresst zijn kunnen beter een aangepast rantsoen krijgen. Een rantsoen met minder makkelijk verteerbare energie in combinatie met meer vet leidt tot minder temperament.

Temperament van paarden

In Amerikaans onderzoek is bewezen dat het temperament van paarden afhankelijk is van het rantsoen. Op een rantsoen met veel makkelijk verteerbare koolhydraten waren sommige paarden veel onrustiger en moeilijker te hanteren dan dezelfde paarden op een rantsoen met veel vet.

De snelle energie uit haver kan bepaalde hormoonspiegels laten stijgen waar een paard druk van kan worden. Een belangrijke factor in het rantsoen van een heet paard is voldoende ruwvoer, daardoor kan een deel van het krachtvoer vervangen worden doorLucerne-mix. Lucerne-mix bevat meer vitaminen en mineralen dan hooi en kuil en is daardoor een uitstekende vervanger van een deel van het krachtvoer.

Bij lichte arbeid is een kleine aanvulling van Balance Structuurmuesli gewenst. Indien het paard toch meer energie nodig heeft om zware arbeid te verrichten kan men Energy Special granenmix zonder haver voeren om uw paard iets rustiger te houden. Een ander alternatief is het voeren van plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) als energiebron. Een vetrijk rantsoen zorgt over het algemeen ook voor minder temperament.

Voldoende beweging geven is ook een middel om overtollige energie kwijt te raken

Lucerne mix ruwvoer

Lucerne-Mix

Vezelrijk ruwvoer is voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk. Een paard houdt van smakelijk en stofvrij ruwvoer, met Hartog Lucerne-mix haalt u meer rendement uit het rantsoen.

Balance brok

Balance

De Balance Vezelrijke muesli heeft een laag eiwitgehalte en is rijk aan vitaminen, mineralen, etherische oliën en kruiden. Verder heeft de muesli een laag suiker- en zetmeelgehalte. Door de toegevoegde luzerne en spelt wordt de kauwfrequentie verhoogt wat zorgt voor een optimale vertering.

Energy special muesli

Energy Special

Door deze langzaam vrijkomende energiebronnen is Energy Special ideaal voor paarden die duurprestaties moeten leveren, zoals in de disciplines: endurance en mennen. Tevens is deze granenmix een meerwaarde in de matige/zware dressuursport.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Energy Special

€ 13,77 (excl. BTW)

Balance

€ 13,11 (excl. BTW)

Lucerne-mix

€ 12,48 (excl. BTW)

Hartog Digest

€ 14,13 (excl. BTW)

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie