0229 58 12 32
  Beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Plantaardige olie voor paarden

Plantaardige olie paard

Veel paarden krijgen dagelijks een scheutje (2 eetlepels) plantaardige olie over het voer voor de glans. Naast de glans is plantaardige olie voor paarden goed voor de spijsvertering en soepele spieren en gewrichten. Elke plantaardige olie is geschikt voor paarden, zoals zonnebloemolie, sojaolie en lijnzaadolie. Plantaardige olie is olie verkregen uit zaden.

Plantaardige olie is voor paarden een bron van energie. In vergelijking met granen bevat olie twee a drie keer zoveel energie. De vertering van vet/olie gebeurt in de dunne darm. De energie die is vrijgekomen wordt verbrand door de spieren, bij deze verbranding komt geen melkzuur vrij. Dit is wel het geval bij energie uit zetmeel en suikers. Een ophoping van melkzuur kan lijden tot spierbevangenheid.

Plantaardige olie is voor paarden een goede energiebron voor duurprestaties, zoals dressuur, endurance en mennen. De energie uit plantaardige olie komt namelijk langzaam vrij en is dus ook langzaam beschikbaar voor het paard.

Plantaardige olie kan voor paarden een veilige dikmaker genoemd worden. Olie bevat alleen maar energie en verder weinig voedingsstoffen, die moeten echter wel uit de rest van het rantsoen komen.

Vetrijk rantsoen

Veel paarden zijn minder ‘heet’ op een vetrijk rantsoen dan op een zetmeelrijk rantsoen. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het voordeel is dat je het paard meer energie kan geven, maar hij wordt er niet ‘heet’ van. Een nadeel is dat een vetrijk rantsoen veel onverzadigde vetzuren bevat, om deze te verteren is vitamine E nodig. De behoefte aan vitamine E stijgt hierdoor.

Om in deze extra behoefte van vitamine E te voorzien kan je Hartog Energy Classic voeren. Energy Classic bevat namelijk een hoog gehalte aan vitamine E.

Energy Classic Hartog - paardenvoer

Energy Classic - Granenmix met Haver

Hartog Energy Classic is een granenmix met haver voor een hoge energiewaarde en hoge vitaminering. De energie uit haver komt snel vrij. Door deze snelle energie is de Energy Classic speciaal geschikt voor disciplines waarbij explosieve prestaties gevraagd worden, zoals de draf- en rensport, eventing en springsport.

Muesli met haver voor topprestaties

Energy Classic is samengesteld op basis...


Olie laat zich beter met muesli mengen dan met brok. De opname van een olierijk rantsoen kan tegenvallen, sommige paarden vinden het niet erg smakelijk en willen het voer niet meer eten. Het is daarom belangrijk om het paard langzaam te wennen aan plantaardige olie. Maïsolie wordt door de meeste paarden het lekkerst gevonden. Naast de smaak is het langzaam laten wennen ook belangrijk voor de verandering in de stofwisseling, de vetzuurverbranding gaat namelijk omhoog.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Energy Classic - Granenmix met Haver

€ 18,60 (incl. BTW)

Lucerne-mix - Vezelrijk Ruwvoer

€ 17,66 (incl. BTW)

Hartog Digest - Product van het Jaar

€ 18,60 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie