0229 58 12 32
  Beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Opfok bepalend voor melkproductie

Lucerne-mix voor kalveren

Het streven naar gezond melkvee met een hoge levensproductie begint bij de optimalisatie van de jongvee-opfok. Het voerrantsoen in de eerste 8 weken is bepalend voor de uier aanleg en het afweersysteem. Een jong kalf waarbij de optimale groei gerealiseerd wordt, ontwikkelt meer melkklier vormende cellen en een beter afweersysteem. Kalveren die tot de speenleeftijd snel groeien produceren als vaars meer melk dan kalveren die in de eerste weken langzaam groeien. Een gezonde en evenwichtige groei kan alleen gerealiseerd worden door een goede verzorging en een uitgekiend rantsoen in de eerste 3 levensmaanden van het kalf. Dit wordt bevestigd door recent onderzoek uit de Verenigde Staten.

Na ongeveer 8 tot 12 dagen gaat het pasgeboren kalf vast voedsel opnemen.  Door het ruw- en krachtvoer zal de pens zich ontwikkelen. De ontwikkeling van penspapillen op de penswand wordt geactiveerd door het verstrekken van krachtvoer. De penspapillen nemen de voedingsstoffen op uit het rantsoen. De vorming van deze penspapillen wordt gestimuleerd door vluchtige vetzuren, die vooral na opname van het krachtvoeder geproduceerd worden.

Het ruwvoer rantsoen stimuleert de ontwikkeling van het pensvolume. Een goede en constante kwaliteit ruwvoer zoals de Hartog Lucerne-mix van Hartog wordt als zeer smakelijk ervaren. Kalveren eten dit vanaf +/- 8 dagen. De mix van Luzerne met groen geoogste snijhaver- en klaver bestanddelen prikkelt de spierwand van de pens. De penscontractie bevordert de penswanddikte en zorgt ervoor dat de maagsappen en bacterieflora beter met de voedselbrij worden vermengd. Hierdoor worden voedingsstoffen uit het rantsoen beter benut. Dit betekent een hoger rendement uit het gehele rantsoen een positief effect op de gezonde groei, ontwikkeling en weerstand! Een goede, droge en smakelijke kwaliteit ruwvoer is van essentieel belang voor de opneembaarheid van het ruwvoer. Hoe meer de kalveren opnemen, hoe makkelijker ook het afspenen verloopt.

Lucerne-mix bevat een gereduceerd gehalte aan uitgebalanceerde, volledig verteerbare eiwitten. Het relatief lage maar goed verteerbare eiwitgehalte resulteert in een verminderde kans op dunne mest en een goede groei en ontwikkeling van het kalf. Lucerne-mix is een bron van vitaminen, mineralen en sporenelementen en heeft een positief effect op o.a. weerstand, groei en ontwikkeling van botten, gewrichten en sterke klauwen. De toevoeging van melasse en plantaardige olie resulteert in een stofvrij product met hoge smakelijkheid en opneembaarheid bij jonge kalveren.

"Het jongvee is de toekomst van het bedrijf en een goed management rondom het jongvee geeft een besparing op de opfokkosten. Immers, vee wat lang meegaat heeft minder snel vervanging nodig. Dit betekent investeren in de toekomst."

Ruwvoer Tips voor jonge herkauwers in de opfok

 • Geef een herkauwer vanaf de eerste week de beschikking over ruwvoeders van goede kwaliteit. Dit ruwvoer dient structuurrijk, droog ( ter voorkoming van pensverzuring), lekker, gezond en van constante kwaliteit te zijn.
 • Herkauwen bevordert de vertering
 • Door het herkauwen komt er meer speeksel vrij en is de jonge herkauwer langer verzadigd
 • Door het verstrekken van Lucerne-mix is de jonge herkauwer langer bezig met fourageren en gaat het niet zuigen aan leeftijdsgenootjes
 • Door het verstrekken van een goede kwaliteit ruwvoer vindt er een betere pensontwikkeling plaats en worden de voedingsstoffen uit de kalverbrok of muesli beter opgenomen.
 • Meng de Lucerne-mix door het krachtvoer voor een langzame opname.
 • Bied naast het ruwvoer altijd vers- en schoon drinkwater aan.

De Lucerne-mix van Hartog ondergaat een hoge temperatuurbehandeling en is daardoor vrij van ziektekiemen zoals Salmonella en Para- TBC. Het baaltje van ca. 20 kg kan gemakkelijk vervoerd worden in en rondom de stal.. De Hartog Lucerne-mix is voorzien van folie, zodat de opslagruimte netjes blijft en het product beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals vuil, vocht, schimmels en bacteriën.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Lucerne-mix voor kalveren

€ 17,66 (incl. BTW)
Batch Big Bag

Grasbrok in Big Bag

€ 0,00 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie