0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Melasse in paardenvoer

Melasse

Melasse is een stroperig, vloeibaar product van een suikerbereiding uit bieten of riet en is zeer suikerrijk, het bevat ongeveer 50% suiker. Evenals andere suikerrijke voeders wordt melasse door paarden dan ook zeer graag gelust. Wanneer paarden een zeer suikerrijk rantsoen krijgen, in combinatie met te weinig arbeid, is er kans op spierverzuring of spierbevangenheid. Lees meer over suiker in ruwvoer.

Melasse wordt verder vaak gebruikt als bindmiddel bij het persen van samengestelde krachtvoeders. Bovendien vinden paarden melasse heerlijk. Het aandeel melasse voor paarden in krachtvoer varieert tussen de 0-10%. De suiker in melasse zorgt voor een energiebron voor paarden. Als je veel met je paard werkt is een bepaald aandeel suiker in je krachtvoer nodig als energiebron. Daarnaast is melasse voor paarden een goede kaliumbron. Kalium zorgt voor de regulatie van wateropname door organen, botten en spieren.

Door toevoeging van melasse aan krachtvoeders wordt het product ook minder stoffig. Dit is voordelig voor paarden met een stofallergie.

Er wordt steeds vaker gezegd dat voor een paard melasse slecht is. Voor elk product geldt dat het slecht voor je kan zijn als je er teveel van binnen krijgt. De hoeveelheid die in krachtvoeders verwerkt worden zullen de gezondheid van het paard normaal gesproken niet negatief beïnvloeden.

Paardenvoer zonder melasse

Balance - vezelrijke muesli is een totaalvoer voor recreatie- en hobbypaarden zonder toegevoegde melasse.  Aan de paardenmuesli is geen extra melasse toegevoegd daarom bevat de Balance paardenmuesli een uiterst laag suiker- en zetmeelgehalte.

Hartog Digest - is een ruwvoermix ontwikkeld welke de maag- en darmgezondheid van het paard optimaliseert. De Hartog Digest is verrijkt met POWERSTART®. Luzerne is van nature een beetje bitter. Dit komt door het uiterst lage suiker- en zetmeel gehalte in de plant. Om de smakelijkheid te verhogen is er gebruik gemaakt van zoethout en heerlijk geurende aroma’s. De toegevoegde groenten en fruit geven een fijne subtiele smaak aan de ruwvoermix en zijn tevens erg gezond. In dit product zijn geen graan, melasse en andere energierijke zoetstoffen gebruikt.

 

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Balance - Vezelrijke Muesli

€ 18,26 (incl. BTW)

Hartog Digest - Product van het Jaar

€ 16,50 (incl. BTW)

Hartog Care Promise Emmer

€ 0,00 (incl. BTW)

Hartog Concept Emmer

€ 0,00 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie