0229 58 12 32
  Beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Lijnzaad voor paarden

Lijnzaad

Lijnzaad is een klein dik donkerbruin zaad van de vlasplant. Paarden krijgen losse of verwerkte lijnzaad in slobber, maar ook door middel van geconcentreerde voeding. In concentraat kunnen zowel lijnzaad als lijnzaadvlokken worden verwerkt. Lijnzaadvlokken blijven na het vet of de olie is verwijderd van de zaden. Lijnzaadvlokken hebben hetzelfde effect als lijnzaad. Linseed olie voor paarden is ook verkrijgbaar in vele dierenwinkels, dit kan over het eten gegoten worden en heeft ook hetzelfde effect als lijnzaad. De lijnzaadolie wordt geëxtraheerd uit de lijnzaad.

Spijsvertering van paarden

Vlaszaad is vooral belangrijk voor veulens en rijp paarden. Lijnzaad bevat hoog eiwitgehalte en is een rijke bron van essentiële vetzuren (zoals lysine). Deze vetzuren spelen een belangrijke rol in de productie van een sterk nier- en botssysteem. Lysine is een aminozuur dat de mensen en dieren zichzelf niet kunnen maken en daarom moeten ze het uit het dieet krijgen. Lijnzaad helpt ook bij het verharden, zorgt voor een glanzende jas en verbetert de spijsvertering.

Een beetje plantaardige olie heeft hetzelfde effect op de bont en vertering van paarden als lijnzaad. Lees meer over: plantaardige olie

Linseed is de rijkste bron van omega-3 vetzuren voor paarden van de plantenvoedingsstoffen. Paarden profiteren van een supplement van omega-3 vetzuren om een ​​beter evenwicht te krijgen tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. Wanneer deze vetzuren aanwezig zijn in een goede verhouding, kan dit een positief effect hebben op de huid en het veersysteem. De juiste verhouding is 2: 1 (omega-3: omega-6). Zorg ervoor dat u niet te veel lijnzaad aan het paard geeft, anders is er een tekort aan omega-6.

Lijnzaad koken

Naast deze positieve eigenschappen, is er ook een nadeel van lijnzaad. De zaden bevatten de substantie linamarine die tijdens de spijsvertering omgezet wordt in het giftige bestanddeel blauwe zuur. Blauwzuur is giftig omdat het het transport van zuurstof door het bloed belemmert. Bij paarden moet daarom altijd fennikelzaad worden gekookt voordat lijnzaad aan paarden kan worden gevoed.

Door kokend lijnzaad wordt de linamine van de stof omgezet in blauwzuur, maar het blauwe zuur verdampt onmiddellijk in de lucht en vervalt daarom niet meer in het lijnzaad. Lijnzaad moet ongeveer 10 minuten koken. U kunt ook kokend water op het lijnzaad gieten en afkoelen tot kamertemperatuur. Tijdens het koken van lijnzaad verdwijnt de structuur ook en ontwikkelt zich een slijmerige massa die verstopt kan worden bij paarden. Het slijm voorkomt verstopping omdat het een soort laag op de darm muur maakt.

Hartog verwerkt geen lijnzaad in zijn ruwvoer maar Molashine. Dit is een mengsel van melasse en plantaardige olie. Molashine wordt verwerkt Hartog Lucerne mix en Gras mix.

Hieronder vindt u een overzicht van Hartog's concentraat producten waarin lijnzaad wordt verwerkt.

Product Energy Classic Energy Special Concept Care Promise
Lijnzaad(%) 2,5% 1,7% 5% 10%
FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie