0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

De vele voordelen van druivenpitextract

druivenpitextract

Druivenpitten worden vaak gezien als het bittere, onaangename gedeelte van de vrucht. Toch zitten er grote hoeveelheden nuttige voedingsstoffen in.

Allereerst zijn druivenpitten rijk aan bestanddelen die een krachtige antioxidante werking hebben en het lichaam kunnen beschermen tegen de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn bijproducten binnen het lichaam. Deze komen vrij bij verschillende lichaamsprocessen waaronder de afbraak van voedingsstoffen, inspanning en stress. Paarden die zich regelmatig inspannen en hierop getraind zijn, kunnen vrije radicalen lichamelijk goed bestrijden. Paarden die snel gestrest raken kunnen minder goed omgaan met deze vrije radicalen en kunnen er ook veel hinder van ondervinden. Vrije radicalen verstoren verschillende lichaamsprocessen en kunnen zorgen voor o.a. een hoge bloeddruk en een verstoorde celdeling.

Voorbeelden van antioxidanten in druivenpitten zijn: fenolen, proanthocyanidinen en tococerol. De antioxidantwerking van druivenpitten is 20x sterker dan die van vitamine C en wel 50x sterker dan die van vitamine E. Ook bevatten druivenpitten naast deze nutriënten ook een grote hoeveelheid vitamine C en bèta-caroteen. Deze vitamines ondersteunen de weerstand van het paard. Hierdoor is het paard minder vatbaar voor ziektekiemen van buitenaf.

Daarnaast hebben druivenpitten dankzij het gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten een zuiverende werking voor de bloedbaan. Het verwijderen van afvalstoffen uit het bloed wordt gestimuleerd, het bindweefsel van bloedvaten wordt versterkt en de bloedsomloop wordt hierdoor bevordert. Door de versterking van de haarvaatjes en de verbeterde bloedcirculatie zorgen druivenpitten voor een versterking van het haar en bevordert het de haargroei.

Druivenpitten hebben ook een ontstekingsremmende werking waardoor de ernst van een aantal aandoeningen wordt verminderd. Denk hierbij aan artritis, maagzweren en urineweginfecties. Ook hebben de antibacteriële en antihistamine werking van druivenpitten een beschermende werking tegen longinfecties. Kortom, druivenpitten geven het immuunsysteem een boost.

Wist u dat druivenpitextract zit verwerkt in onze Energy Classic?

Energy Classic is een granenmix met haver voor een hoge energiewaarde en hoge vitaminering.

Energy Classic Hartog - paardenvoer

Energy Classic - Granenmix met Haver

Hartog Energy Classic is een granenmix met haver voor een hoge energiewaarde en hoge vitaminering. De energie uit haver komt snel vrij. Door deze snelle energie is de Energy Classic speciaal geschikt voor disciplines waarbij explosieve prestaties gevraagd worden, zoals de draf- en rensport, eventing en springsport.

Energy

Muesli met haver voor topprestaties

Energy Classic is samengesteld op bas...


Energy Classic is samengesteld op basis van zes kwalitatief hoogwaardige granen die extra kracht geven op het juiste moment. Een uitgebalanceerd energievoeder voor het behalen van topprestaties.

 • Rijk aan sporenelementen: koper, zink en mangaan
 • Zeer goede verteerbaarheid
 • Energieverhogende muesli met snel vrijkomende energie voor piekprestaties
 • Met extra vit. E, Selenium en natuurlijke antioxidanten voor snel herstel na arbeid
 • Toevoeging van levende gistcellen voor een optimale darmflora
 • De energie uit haver komt snel vrij. Door deze snelle energie is de Energy Classic speciaal geschikt voor disciplines waarbij explosieve prestaties gevraagd worden, zoals de draf- en rensport, eventing en springsport.

Samenstelling

Door middel van een speciaal proces "geplette" zwarte haver,maïs- en gerstvlokken, gepofte tarwe, getoast lijnzaad,tarwekiemen en een concentraat van aminozuren, mineralen,alle essentiële vitaminen, levende gisten, Hartog Lucerne, spelt en plantaardige oliën.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Energy Classic - Granenmix met Haver

€ 19,17 (incl. BTW)

Hartog Digest - Product van het Jaar

€ 16,50 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie