0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Hoe kan ik besparen op krachtvoer?

Krachtvoer besparen paarden

Hooi- en kuilvoer zijn door de zon gedroogde producten. Na verloop van tijd daalt de voedingswaarde en kunnen er schimmels ontwikkelen door een te hoog vochtpercentage. Een alternatief voor zongedroogde producten is kunstmatig gedroogd ruwvoer, zoals Hartog Lucerne-mix, Gras-mix en Compact Gras voor paarden. Het speciale grasmengsel hiervoor wordt gedroogd door middel van een snelle temperatuurbehandeling waardoor een snelle conservering optreed. Hierdoor blijven voedingsstoffen, vitaminen en mineralen beter behouden. Door de temperatuurbehandeling worden bacteriën en schimmels vernietigd, heeft het product een constante kwaliteit en wordt de houdbaarheid verlengd.

Wanneer de  kwaliteit van het ruwvoer erg goed is,  kan er zelfs worden bespaard op krachtvoer. De kwaliteit van het ruwvoerrantsoen kan opgewaardeerd worden door het voeren van Compact Gras, dat 100% kunstmatig gedroogd gras is. Het is stofarm, schimmelvrij  en gegarandeerd vrij van Jacobskruiskruid. Lucerne-mix kan door de grote hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen zelfs (een gedeelte van) het krachtvoer vervangen. Door het voeren van Lucerne-mix wordt ook het suikergehalte in het totaalrantsoen gereduceerd. In krachtvoer zit 25 tot 40 procent suiker en zetmeel, terwijl in Lucerne-mix slechts tien procent suiker en zetmeel bevat, nog minder dan in hooi of kuilgras!

Broodnodige vitaminen en mineralen

Uit recent onderzoek is gebleken dat na een half jaar veel verlies van vitamines optreedt in hooi, Dit kan onder ideale omstandigheden zelfs oplopen tot 5% per maand. Vooral het vitamine E gehalte daalt in de winterperiode behoorlijk snel. Terwijl vitamine E  inLucerne-mix en Compact Gras wel ruim aanwezig blijft. Vooral in de Lucerne-mix zit een hoog gehalte aan vitaminen waaronder vitamine E. Krachtvoer kan de tekorten uit de overjarig ruwvoeders of ruwvoeders met weinig voederwaarde niet altijd verantwoord compenseren. De te voeren hoeveelheden worden dan te groot en de balans tussen ruw- en krachtvoeders raakt verstoord. Immers, het ruwvoeder is de basis van het rantsoen en dient het paard te voorzien van de basisbehoefte in voedingstoffen terwijl het krachtvoer vooral voor een prestatie wordt bijgevoerd. Bijvoorbeeld voor de sport, dracht, de lactatieperiode van de merrie of een paard in de groeifase. De gehalten vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn in Luzerne natuurlijk gevormd, waardoor ze voldoende aanwezig blijven om in de basisbehoefte van het paard te voorzien.

Amber Koppen en Bas de Recht van Paarden Revalidatiecentrum Equiscio in Ter Apel: “We zijn gebaat bij een constante kwaliteit aan ruwvoer en kozen daarom voor Hartog Luzerne met snijhaver. Luzerne staat bekend om het zeer lage suikergehalte en het is veel rijker aan vitaminen, mineralen en essentiële sporenelementen dan bijvoorbeeld kuil of gras. Onze paarden en patiënten doen het er heel goed op en hebben weinig krachtvoer nodig. Opvallend is dat onze paarden relatief weinig mesten, wat op een goede verteringscoëfficiënt duidt.
 
Sander Marijnissen: “Wij voeren Hartog Compact Gras, want we vinden goed ruwvoer voor het paard erg belangrijk voor de vertering, maar ook voor het algemeen welzijn van het paard. Voorheen voerden we kuilgras. Hier hadden we regelmatig schimmelvorming in. Dat gooiden we weg op de mesthoop, en dat is zonde. Het continu beschikbaar stellen van gedroogd gras is goed voor het paardenwelzijn en voorkomt maagzweren en darmstoornissen.”

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Lucerne-mix - Vezelrijk Ruwvoer

€ 17,66 (incl. BTW)

Gras-mix - Gedroogd gras met structuurbrok

€ 16,73 (incl. BTW)

Compact Gras - Gedroogd Gras

€ 16,73 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie