0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Loondrogen

Haksel

Heeft u zelf grasland of een perceel met luzerne, dan kan u uw gewas laten loondrogen door Grasdrogerij Hartog. Wie kiest voor kunstmatig drogen van gras kiest automatisch voor voerwinning zonder risico's. Als ondernemer wilt u uw eigen voederwinning optimaal benutten, Grasdrogerij Hartog helpt u graag met het (loon)drogen van u eigen gewas. Het gedroogde product brengen wij bij u thuis in balen of brokjes. 

Voerwinning van uw eigen bedrijf

Met loondrogen bent u niet afhankelijk van het weer. Binnen een straal van ± 100 km van de drogerij kunnen wij uw grasdrogen. Het verse gras van het land gehaald, binnen 24 uur gedroogd en weer bij u thuisbezorgd. Woont u verder weg dan vragen wij u om het maaien, hakselen en transport zelf te regelen, er zijn diverse mogelijkheden bij loonbedrijven en transportbedrijven. Wij drogen het dan voor u en soms kan de auto die het gras aanlevert, het gedroogde product meteen weer meenemen. Wij kunnen het gedroogde product ook bij u thuisbezorgen. Voor praktische adviezen, aanvullende informatie, prijzen en voorwaarden kunt u  vrijblijvend contact opnemen.

 • Belangrijk: Het aangeleverde gras MOET gehakseld zijn, anders kunnen wij het niet verwerken!

Vochtgehalte

De tarieven van het loondrogen zijn afhankelijk van de afstand van uw bedrijf tot de drogerij en de vorm waarin u het gras geretourneerd wenst. Tarieven op aanvraag. De tarieven gelden tot 70% vocht, bij elke verhoging met 5% vocht komt er toeslag over de prijs per kg gedroogd product heen. Indien u winddroog maait en wiert dan blijft de waarde onder de 70% vocht.

U heeft de keuze uit:

De voordelen van loondrogen:

 • Besparing op de aankoop van krachtvoer
 • Geen conserveringsverliezen, dus hogere voederwaarde
 • Vrij van ziektekiemen (para-tbc)
 • Bestendiger eiwit
 • Arbeidsbesparing (minder veldbewerking)
 • De grote drooginstallatie zorgt voor een volledig computergestuurd droogproces bij lage temperaturen, waardoor verteerbaarheid, geur, kleur en smaak optimaal geconserveerd worden.
 • Het gedroogde product wordt bij u thuisbezorgd en neergezet op de plek die u wenst

Biologische voedermiddelen

Er zijn steeds meer veehouders en akkerbouwers die de overstap maken van gangbare naar biologische landbouw. Naast het gangbare verwerkt Grasdrogerij Hartog ook biologische voedermiddelen. Wij zijn gecertificeerd voor de productie en verwerking van biologische voedermiddelen. Grasdrogerij Hartog staat bij SKAL ingeschreven onder bedrijfsnummer 001195. Voor meer informatie over onze biologische activiteiten kunt u vinden op onze webpagina Skal certificaat.

Een steeds groter wordend aantal veehouders laat z'n gewas drogen om dit zelf te gebruiken als krachtvoer. Voor een biologische veehouder is het financieel ook zeer interessant om groenvoeders te laten drogen van het eigen bedrijf. Dit komt omdat de kosten van het loondrogen behoorlijk lager zijn dan de aankoop van biologisch krachtvoer.

Grasdrogerij Hartog heeft zelf ook EKO producten in het assortiment, voor meer informatie zie onze producten.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie